stomen

Gebakken rijstnoedels met zuurkool en garnalen

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Snijd het knoflook in flinterdunne plakjes.
Snijd het wit van de bosuitjes in dunne ringen en het groen in smalle juliennereepjes.
Halveer de rode peper, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Laat de kerriezuurkool uitlekken.

Bereiding:
Leg de rijstnoedels in een kom, schenk het kokende water er op en laat ze 4 minuten wellen. Laat ze daarna uitlekken in een zeef, haal daarbij de slierten los, zodat ze niet aan elkaar plakken.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie er langs de rand in. Roerbak de knoflookplakjes 1/2 minuut, schep ze uit de pan. Schep het wit van de uitjes en de pepertjes in de wok en roerbak 1 minuut. Schep de kerriezuurkool en garnalen erbij en roerbak op hoog vuur 2 minuten. Schep de rijstnoedels en knoflookplakjes erbij en roerbak 3 minuten. Schep het groen van de uitjes en de taugé erbij en roerbak nog 1 minuut.