stomen

Gebakken rijst met suikermaïs

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Verwijder van de kolven de schutbladeren met de zijdedraden. Schraap in de lengte langs de kolf met een scherp mes de maïskorrels eraf. Breng in een pan ruim water aan de kook. Doe de korrels in een stoommandje en laat de maïskorrels in circa 10 minuten gaar stomen. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en voeg het bouillontablet en de paprikapoeder toe. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Verhit in een braadpan of wok de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de paprika circa 5 minuten. Schep dan de drooggekookte rijst en de maïskorrels erdoor en roerbak op een matig vuur nog circa 5 minuten. Breng op smaak met zout, peper ( en vissaus ). Bestrooi met geknipte koriander.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge