stomen

Gebakken rijst met rundvlees, chorizo en koolrabi

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd het stukje chorizo in 3 mm dikke reepjes.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Snipper de ui en teen knoflook.
Schil de koolrabi met een dunschiller. Snijd de knol in zeer dunne plakken en snijd de plakken in vierkantjes van 2 cm.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst 12 minuten. Laat de rijst in een zeef uitlekken en afkoelen.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak de runderreepjes op hoog vuur 3 minuten. Schep ze uit de pan met een schuimspaan. Roerbak de uisnippers 3 minuten. Schep de rode peper, chorizo en koolrabireepjes erbij en roerbak 2 minuten. Voeg het knoflook en de kruidenmix toe en roerbak opnieuw 2 minuten. Schep het vlees en de rijst in de wok en roerbak het gerecht 3 minuten, zodat de rijst licht kleurt.

Serveer er hotketchup of hotpeppersauce bij, voor de liefhebbers.