stomen

Gebakken rijst met rode kool en komkommer bij gemarineerde tofu

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een water koker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd het halve blok tofu in 4 of 6 plakken.
Snijd de bosuitjes in smalle schuine ringen.
Snijd de komkommer in stukken van 5-6 cm en snijd de stukken in smalle repen.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Leg de plakken tofu in een stoommandje en zet het stoommandje, met het deksel er op, op de pan met rijst. Stoom de tofu warm terwijl de rijst gaar kookt, in 10-12 minuten. Laat de rijst in een zeef uitlekken en wat afkoelen. Leg de plakken tofu op een schaal.

Meng sesamolie en roerbaksaus en lepel de saus over de plakken tofu, zodat deze door de tofu wordt opgenomen.

Verhit een kleine wok droog voor. Schenk de arachide olie langs de rand in de wok. Roerbak het wit van het bosuitje en de rode kool 3 minuten. Schep de rijst erbij en roerbak weer 3 minuten. Schep de komkommerreepjes en de helft van het groen van de bosuitjes erbij en roerbak 1 minuut.

Verdeel de gebakken rijst over 2 borden. Leg de gemarineerde tofu op de rijst, strooi de rest van het groen van de bosuitjes er over en maal er desgewenst nog wat zout en peper over.