stomen

Gebakken pandanrijst met bloemkool en biefstuk

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de biefstuk in smalle plakjes. Dat gaat gemakkelijk, als de biefstuk van te voren een half uur in de vriezer heeft gelegen.
Snijd de bloemkoolroosjes in plakjes.
Halveer de ui overlangs, snijd de helften in smalle partjes, duw de uienlaagjes los.
Snipper de knoflook.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd de helften in smalle repen.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef uitlekken en wat afkoelen.

Verhit een wok droog voor. Schenk langs de rand van wok de olie er in. Leg de plakjes vlees er stuk voor stuk in, schroei ze dicht en bak ze bruin. Keer de biefreepjes en bak ook de andere kant snel bruin. Neem ze uit de pan. Schep de ui in de wok en roerbak 3 minuten. Voeg de knoflook, paprika en bloemkool toe en roerbak weer 3 minuten. Roer de oestersaus en gembersiroop er door en breng de saus aan de kook. Schep de vleesstukjes en de rijst er door. Roerbak het gerecht op hoog vuur in een paar minuten door en door warm.