stomen

Gebakken oosterse rijst met oesterzwammen

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Extra nodig: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde. Laat de kleine paddenstoelen heel en scheur de grote paddenstoelen in repen. Snijd het lente-uitje in dunne ringen. Maak de peultjes schoon.
2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet de rijst af.
3. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipblokjes ca. 5 minuten. Roerbak de peultjes ca. 1 minuut met de kip mee. Voeg de lente-ui en paddenstoelen aan de kip toe en roerbak deze ca. 1½ minuut mee. Roerbak de gekookte rijst en ketjap kort met de kip mee.
4. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer deze met sesamzaad.