stomen

Gebakken notenrijst met quorn en prei

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Knip de dille en bieslook fijn.


Bereiding:
Strooi de notenrijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de notenrijst uitlekken in een zeef.


Verhit een wok droog voor. Schenk de beide oliesoorten langs de rand in de wok. Roerbak hierin de tofublokjes met de kruidenpasta goudbruin. Voeg de prei, champignons en paprika toe en roerbak 5 minuten, tot de champignons vocht los laten. Schep de notenrijst erbij en roerbak nog 2-3 minuten. Breng de ‘nasi’ op smaak met zout en peper en schep de verse kruiden erdoor.