stomen

Gebakken knolselderijrepen met komijnekaas op veldsla

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snijd de knolselderij in plakken van 1 cm dikte. Schil ze en snijd ze in repen van 3 cm breedte, gebruik alleen de 8 mooiste stukken.
Snijd van de kaas met een scherp mes 3 mm dikke plakken af, die precies op de stukken knolselderij passen, gebruik niet meer dan 200 gram kaas in totaal.
Boen de appel schoon, snijd hem in vier stukken, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in smalle plakjes. Leg ze in water met citroensap tegen het verkleuren.
Warm de oven voor op 100°C.

Bereiding:
Leg de knolselderijplakken in een kookpan, druppel er 1 eetlepel citroensap over, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de knolselderij 8 minuten, stort ze in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water.

Zeef in een diep bord een flinke laag bloem.

Klop het ei los met 1 eetlepel water en schenk het in tweede diep bord.

Strooi een flinke laag paneermeel in en derde diep bord.

Leg op elke plak knolselderij een plak kaas. Paneer ze: leg ze stuk voor stuk in het bord met bloem en lepel er bloem over, zodat alles bedekt is. Haal ze, op een vork liggend, door het losgeklopte ei. Leg ze in het paneermeel en lepel dit eveneens er over, zodat alles bedekt is.

Verhit in een diepe koekenpan een klein laagje olie en bak hierin de gepaneerde knolselderijschijven eerst aan de kaaskant 1 minuut en vervolgens aan de selderijkant in een paar minuten goudbruin en gaar. Leg ze dakpansgewijs op een dikke laag keukenpapier op een ovenschaal en houd ze warm in de oven.

Meng de veldsla(melange) luchtig met de aardappelsalade en de appelstukjes. Serveer de gebakken knolselderij erbij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge