stomen

Gebakken knoflookgarnalen met pikante koolrabisalade en kokosrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Laat de garnalen ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de koolrabi in 2 cm brede plakken. Schil ze en schaaf ze met een
kaasschaaf in dunne slierten van 2 cm breedte.
Schil de winterwortels met een dunschiller. Schaaf ze met een kaasschaaf in dunne plakken.
Snijd het groen van de stoneleeks in smalle schuine ringen.
Hak de knoflooktenen fijn.
Snijd of hak het koriandergroen, blad en stelen gescheiden, fijn.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Schep de rijst om met seroendeng en houd de rijst dan warm in de pan.

Schep de koolrabi en wortellinten om met stoneleeks, koriandergroen en de mangodressing.

Dep de garnalen droog en schep ze om met knoflook en korianderstelen.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Schep de garnalen erin en roerbak ze in 3-4 minuten op hoog vuur roze en gaar.

Verdeel de kokosrijst over twee borden, schep de garnalen er op en de salade erbij.