stomen

Gebakken kipfilet met lychees en cashewnoten

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Halveer de ui, snijd de helften in dunne partjes en duw de laagjes los. Snijd het groen en een stukje van het wit van de prei in smalle schuine ringen (bewaar de rest van de prei voor een ander gerecht). Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in mooie (Chinese) ruiten. Maak de lychees schoon, halveer ze en verwijder de pitten. Breng 1 dl water aan de kook en los de drinkbouillon hierin op.

Verhit de wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak de kipfilet (eventueel in twee delen) op hoog vuur snel goudbruin. Schep de ui en prei erbij en roerbak 3 minuten. Schep de paprika erbij en roerbak 2 minuten. Schenk de bouillon erbij, roer de ketjap en gembersiroop erbij en breng de saus aan de kook. Schep de lychees en de cashewnoten erdoor.