stomen

Gebakken garnalen op miesalade met paprika

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook. Leg de bevroren garnalen in een vergiet, zet de vergiet op een kookpan. Schenk het kokende water over de garnalen, zodat ze snel ontdooien. Dep de garnalen droog.
Pluk de waterkersblaadjes af.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees overdwars in flinterdunne repen.
Pluk het korianderblad af en snijd het wat fijner.

Bereiding:
Breng het dooiwater van de garnalen aan de kook. Leg de Chinese mie erin en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe. Kook de mie 5 minuten, roer een keer om. Stort de mie in een vergiet en spoel het koud onder stromend koud water.

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor. Rooster hierin, al omschuddend, het sesamzaad goudbruin. Strooi het op een dubbel stukje keukenpapier.

Verhit een kleine wok op hoog vuur droog voor. Schenk langs de rand de olie erin. Roerbak de garnalen hierin op hoog vuur 3-4 minuten.

Meng de koude mie met waterkers, paprika, bijna alle koriander en teriyakimarinade en verdeel de salade over twee borden. Schep de warme garnalen erop en strooi het sesamzaad en de rest van de koriander erover.