stomen

Gebakken aubergine met soepballetjes en macaroni

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de aubergine in dikke plakken en snijd de plakken in blokjes.
Snijd de ui in dunne ringen, snijd de ringen in vieren en duw de laagjes los.
Pluk de basilicumblaadjes af, leg ze op elkaar en snijd of knip ze in reepjes.

Bereiding:
Schep de ravioli in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de pasta gaar in 8 minuten. Schep de ravioli met een schuimspaan uit de pan in een vergiet.

Verhit in een wok of braadpan 1 eetlepel olie. Bak hierin de helft van de aubergineblokjes op hoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan, voeg weer 1 eetlepel olie toe en bak de rest van de aubergineblokjes goudbruin. Schep ook deze uit de pan. Schenk de rest van de olie in de pan en bak hierin de vegetarische soepballetjes goudbruin. Voeg de uien en pijnboompitjes toe, knijp de knoflookteen boven de pan uit en roerbak 5 minuten, zodat de pijnboompitjes kleuren. Schep de aubergineblokjes erbij en roerbak het op hoog vuur nog 2 minuten. Schep de ravioli door het groentemengsel. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Strooi op het laatst de basilicum erover.