stomen

Gebakken aubergine

Receptinformatie

Bijgerecht
Meer dan 60 min

Schil de aubergines en snijd ze in plakken van 1,5 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide zijden met zout en zet ze 30 minuten weg op een draadrooster, om de bittere sappen eruit te laten lopen. Spoel de plakken af, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in blokjes. Vet een kasserol in met wat van de olie en leg een laag uienringen op de bodem, daar bovenop een laag aubergines, dan een laag geschilde, in parten gesneden tomaten. Strooi zout en peper over elke laag. Ga zo door met laag op laag tot alle ingrediënten op zijn. Sprenkel de rest van de olie erover heen. Laat het 1,5 uur bakken in de oven op 135ºC. Dien het op in de kasserol.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge