Gebakken aardappeltjes met koolraap, geitenkaas en rucola
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook. Hak de hazelnoten grof. Snijd de aardappels in vieren.
Bereiding:
Schep de koolraapreepjes in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de koolraap 10 minuten voor.
Verhit in een wok of hapjespan 2-3 eetlepels olie en bak hierin de aardappeltjes op halfhoog vuur bijna gaar in 10 minuten, leg de rozemarijntakjes in de pan. Laat de koolraapreepjes uitlekken en schep ze met de hazelnoten bij de aardappels. Bak op hoog vuur aardappels en koolraap in 5 minuten goudbruin, voeg eventueel nog wat olie toe.
Verhit een koekenpan droog voor, vet de bodem in met wat olijfolie en bak hierin de geitenkaasjes aan beide kanten 2-3 minuten, zodat het spek knapperig wordt.
Schep de gebakken aardappels en koolraap op de borden om met rucola, maal er naar smaak wat zout en peper over en leg de geitenkaasjes erbij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.