stomen

Gebakken aardappels met venkel en gedroogde tomaatjes, bij gegrilde steaks

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Boen de aardappels schoon en snijd ze in vieren: in de lengte en dwars op de lengte.

Snijd het groen van de venkelbollen en snijd het fijn. Snijd een dun plakje van de wortelaanzet af. Snijd de venkelbollen in vieren.

Halveer de ui in de lengte. Snijd de helften in smalle partjes.

Hak de knoflooktenen fijn.

Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.

Bereiding:
Leg de aardappels en venkel in een kookpan, schenk het kokende water er op en kook ze samen 10 minuten. Stort aardappels en venkel in een vergiet en laat het even uitdampen.

Verhit in een wok of braadpan de olijfolie. Schep de aardappels (zonder venkel) in de pan en roerbak 10 minuten, zodat de aardappels zo goed als gaar zijn. Schep de uipartjes, venkelstukken en gedroogde tomaten erbij en roerbak nog 5 minuten.

Verhit intussen een grillpan voor. Kwast de rundersteaks in met wat olijfolie en bestrooi ze met wat zwarte peper. Rooster ze aan beide kanten 2-3 minuten, zodat ze mooi bruin worden, maar nog rosé van binnen.

Schep de olijven en venkelgroen door het aardappel-venkelmengsel en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Serveer de steaks erbij.