stomen

Gebakken aardappels met paprika en eieren

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Snijd de halve aardappels doormidden.

Laat de worteltjes aan de bosuitjes of stoneleeks, snijd ze of knip ze in stukjes van 3 cm.

Pluk het blad van de waterkers af.

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Schep de aardappelstukken in de olie om, leg het deksel op de pan en bak de aardappelstukken onder af en toe omscheppen in 10 minuten bijna gaar.

Prik intussen de eieren in met een eierprikker. Zet ze onder water, breng het water aan de kook en kook ze 5 minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Neem het deksel van de aardappelpan, schep de bosuitjes, paprikastukken en tijmtakjes bij de aardappels en roerbak op hoog vuur 5 minuten.

Pel de eieren en snijd ze in vieren.

Meng vlak voor het serveren de olijven en waterkers voorzichtig door het aardappelmengsel. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en leg de eieren erbij.