stomen

Gebakken aardappels met kapucijners bij geroosterde entrecote

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verse kapucijners koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram (jonge) kapucijnerpeulen per persoon. Dop de paarse peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram verse kapucijners op. Kook de jonge kapucijners in ruim kokend water gaar in 8-10 minuten.

Voorbereiding:
Boen de aardappels schoon en snijd ze in vieren.
Halveer de sjalotjes overlangs, snijd ze in partjes.
Hak de knoflookteen fijn.
Pluk de rozemarijnnaaldjes af.
Halveer de paprika, verwijder steel en lijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Bereiding:
Verhit de olie in een wok of hapjespan, schep de aardappeltjes in de pan, leg het deksel op de pan en laat de aardappels op laag vuur in 15 minuten bijna gaar stoven.

Strooi de kapucijners in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de kapucijners gaar in 10 minuten. Stort ze in een zeef en laat ze uitlekken.

Neem het deksel van de aardappelpan. Zet het vuur hoger. Bak het vocht uit de pan. Voeg de sjalotjes, knoflook en rozemarijn toe en bak de aardappels goudbruin.

Verhit een grillpan droog voor. Kwast de entrecotes in met de dressing. Rooster ze in de grillpan aan beide kanten 2-3 minuten.

Schep op het laatst de paprika en kapucijners bij de aardappels en roerbak nog een paar minuutjes. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Geef het kapucijnermengsel bij de geroosterde entrecotes.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge