stomen

Gazpacho met biologische tomaten

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Snijdt het groene kroontje uit de biologische tomaten en snijd aan de bovenzijde de tomaten kruislings in. Leg de tomaten ca. ½ minuut in het kokende water en spoel de tomaten direct af onder de koude stromende kraan. Trek voorzichtig de schil van de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Maak de paprika’s en komkommer schoon en snijd deze in stukken. Hak de peterselie fijn. Pers de knoflook. Pureer in de keukenmachine (of met de staafmixer) de tomaten, paprika, komkommer, knoflook, olie, tabasco, suiker, azijn en tomatensap tot een gladde soep. Breng de koude soep op smaak met zout en peper. Plaats de soep tot gebruik in de koelkast.Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en snijd deze in repen. Verdeel de soep over 4 diepe borden en garneer deze met peterselie. Serveer de repen pitabrood bij de soep.