Galette van Opperdoezer met geitenkaas
Receptinformatie
Borstel de Opperdoezer Ronde schoon en snijd ze in heel dunne plakjes (doe dit eventueel met de dunne plakjesschijf van de keukenmachine of met de kaasschaaf).
Verhit 20 gram van de boter in de koekenpan en leg de, met zout en peper bestrooide, aardappelplakjes in een elkaar overlappende cirkel in de pan. Bak de aardappelplakjes, afgedekt, circa 15 minuten op een middelhoge warmtebron. Zet de warmtebron hoog, haal het deksel van de pan en bak de aardappelplakjes nog 5 minuten.
Keer de galette met behulp van een groot bord, voeg de rest van de boter toe, de in plakjes gesneden geitenkaas en de blaadjes tijm. Bak nog 5-10 minuten tot de kaas licht gesmolten is.
Serveren met een salade met een lichte honingdressing.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.