stomen

Fylodeegtaartjes met sperziebonen, feta en lamsgehakt

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Laat het phyllodeeg ontdooien.
Haal de sperziebonen af en halveer ze.
Snipper de ui.
Snijd het peterseliegroen en de majoraanblaadjes fijn.
Rasp de citroenschil af.
Snijd de rookspekreepjes fijn.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Bereiding:
Leg de bonen in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de bonen 6 minuten voor, laat ze in een vergiet uitlekken.

Bak intussen in 1 el boter het lamsgehakt rul. Voeg de uisnippers toe, knijp de knoflookteen boven de pan uit en roerbak nog 2 minuten. Neem de pan van het vuur. Verkruimel de fetakaas en roer dit met de kruiden en het citroenrasp bij het gehakt.

Smelt de rest van de boter tot het vloeibaar is.

Snijd de vellen phyllodeeg in twee gelijke stukken. In totaal dus 8 stuks. Maak twee stapeltjes op de bakplaat: leg een deegvelletje op de bakplaat en kwast het in met boter. Leg er kruisgewijs een tweede deegvelletje op en bestrijk ook dit met boter. Herhaal dit. Verdeel de bonen over het middendeel van beide deegstapeltjes. Schep het gehaktmengsel op de bonen. Vouw de uitstekende stukken deeg over de vulling, bestrijk ze bovenop met gesmolten boter.

Schuif de bakplaat middenin de oven en bak de taartjes in 20-25 minuten goudbruin