stomen

Funghi trifolati

Receptinformatie

Bijgerecht
20-30 min

Maak de kastanjechampignons schoon met een borsteltje of met keukenpapier. Snijd de kastanjechampignons in schijven. Schil en pers de knoflook en hak de peper fijn. Was de peterselie, sla het droog en hak de peterselie fijn.

Verhit in een pan de olie. Fruit de knoflook al roerend ca. 5 min. Laat de knoflook niet bruin worden. Voeg de kastanjechampignons toe en fruit op een stevig vuur mee tot het vocht is verdampt en de champignons gaar zijn. Afhankelijk van de kwaliteit duurt dit ongeveer 8 min. Voeg de fijngehakte peper toe en blus het af met scheut witte wijn.

Meng de helft van de peterselie door de champignons. Breng het op smaak met peper en zout. Laat het geheel kort smoren en voeg als laatste de boter toe. Strooi voor het opdienen de rest van de peterselie over het gerecht.