stomen

Fruitsalade met sorbetijs en zoete pinda’s

Receptinformatie

Nagerecht
5-10 min

Snijd de banaan in dikke schuine plakjes en schep ze om met citroensap. Schil de kiwi’s en snijd ze in achten. Halveer de ramboutans door de schil in te snijden en verwijder van 4 de hele schil en van 2 de halve schil. Halveer de geschilde en verwijder de pit. Snijd de schijven ananas in stukjes. Roer de gembersiroop met de tamarinde en de chilisaus glad en roer er eventueel nog wat ananassap bij. Hak de zoete pinda’s grof. Snijd het ijs in blokken. Meng het fruit (op de rambutans met schil na) met de pinda’s en verdeel het met het ijs over 4 sorbetglazen. Schenk de siroop over de fruitsalade. Steek op elk glas een halve rambutan.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!