Frisse limonade van tamarinde en limoen
Receptinformatie
Dop de tamarindepeulen en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees in een pan, voeg het kaneelstokje toe en schenk er 2 liter water bij. Breng het water aan de kook en kook en haal de pan dan van het vuur. Laat het helemaal afkoelen en zeef het tamarindevruchtvlees, vang het vocht op. Wrijf zoveel mogelijk pulp door de zeef en roer het bij het water. Laat de drank ijskoud worden in de koelkast. Pers 2 limoenen uit en breng de drank fris op smaak met limoensap. Snijd de derde limoen in 3 mm dikke plakjes en snijd ze in vieren. Vul hoge glazen met ijsblokjes en limoenpartjes en schenk de koude tamarindedrank er bij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.