Friseesalade met levertjes, knapperige spekjes en avocado
Receptinformatie
Voorbereiding:
Halveer de kippenlevertjes.
Snijd het uitje in dunne plakjes en duw de ringen los.
Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de helften uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep ze om met citroensap.
Bereiding:
Meng in een slakom de friseemelange met de avocadoblokjes en wat zout en peper naar smaak.
Verhit de olie in een kleine braadpan en bak hierin zachtjes de levertjes en uiringen 6 minuten, tot de levertjes gaar zijn. Schep uitjes en levertjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Zet het vuur hoger en bak in de pan de rookspekblokjes uit.
Verdeel de warme levertjes, uitjes en knapperige spekjes over de salade. Schenk van het vuur af bij het bakvet de rode wijnazijn en roer krachtig de aanbaksels los. Druppel de warme dressing over de salade. Schep de salade luchtig om.
Geef het stokbrood erbij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.