stomen

Fondue van ravioli, courgette en tomaten

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de courgette in 3 mm dikke plakjes.
Snijd de tomaten in 3 mm dikke plakjes.
Snijd de uien in dunne schijven.
Halveer de teen knoflook.

Bereiding:
Meet de melk af in een magnetronbestendige maatbeker. Klop met een garde het sauspoeder erdoor. Zet de maatbeker in de magnetron en schakel deze 4 minuten in. Klop de saus iedere 30 seconden door met een garde. Neem de maatbeker uit de magnetron. Roer de kaas bij de saus.

Verwarm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 200°C.
Wrijf de ovenschaal in met het opengesneden knoflookteentje en vet hem dun in. Vul de schotel dakpansgewijs en in rijen met ravioli, plakjes courgette, plakjes tomaat en schijfjes ui. Maal er naar smaak wat zout en peper over. Schenk de kaassaus er over.

Zet de schaal in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de oventemperatuur aan, zet de magnetron op 350 Watt en schakel het apparaat 15 minuten in. De saus kleurt dan mooi goudbruin en borrelt, zodat de ravioli gaar wordt.