stomen

Fondue van kaas en venkel met krieltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Schrap de krieltjes.
Snijd het groen van de venkelbol en snijd het fijn. Snijd de bol in stukjes.
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.

Bereiding:
Zet de krieltjes samen met de worteltjes op met 3 dl koud water, breng het water snel aan de kook. Kook de krieltjes en worteltjes gaar in 18 minuten. Giet ze af en houdt ze warm.

Leg de venkelstukjes in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de venkel gaar in 10 minuten. Giet de venkel af. Pureer de groente met behulp van een staafmixer.

Verwarm intussen (in een kaasfonduepan) volgens de aanwijzingen op de verpakking de kaasfondue op. Roer de venkelpuree erbij. Breng de fondue op smaak met de anijslikeur. Strooi het venkelgroen er over.

Snijd het brood in vierkante blokken.

Serveer de kaasfondue met de krieltjes, worteltjes en broodstukjes. Dip de krieltjes, worteltjes en broodstukjes aan een fonduevork in de fondue.