Farinata
Receptinformatie
Strip de gewassen boerenkool van de nerven en scheur de blaadjes klein. Los de bouillontabletten op in kokend water. Laat de kool daarin circa 10 minuten koken. Fruit intussen een gesnipperde ui en het fijngesneden knoflookteentje. Roer de uitgelekte bonen hierdoor en verwarm ze. Voeg het bonenmengsel bij de kool. Roer dan voorzichtig het maïsmeel erdoor, zo dat zich geen klonten vormen. Laat circa 20 minuten op een sudderplaatje binden (af en toe omroeren). Roer tot slot de rest van de olijfolie met wat peper door de Farinata. Serveer warm met bijvoorbeeld een plat Turks brood en kruidenboter.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.