stomen

Engelse preipie met Cheddar

Receptinformatie

Bijgerecht
Meer dan 60 min

Zeef de bloem met het zout boven een kom en voeg de boter en de kwark (met zo min mogelijk vocht) toe. Kneed hiervan een mooi en soepel deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 2 uur in de koelkast rusten. Maak tijdens de rusttijd de prei schoon, en snijd deze in dunne ringetjes en was ze boven een zeef. Verhit de olie en voeg de uitgelekte ringen prei toe met kerriepoeder, komijn en gemberpoeder. Roerbak snel om en om. Voeg het gehakt toe, meng dit goed met het prei-kruidenmengsel en bak het gehakt goed los. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verwarm een combinatie-magnetron voor op ca. 225 graden. Beboter de quichevorm. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de vorm. Prik veel gaatjes in het deeg. Verdeel de prei-gehaktmassa over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche en de geraspte Cheddar kaas. Schenk dit mengsel over de prei-gehaktmassa. Zet de vorm in de magnetron, onafgedekt, 19-21 minuten: hete-luchttemperatuur 225 graden * microgolven: ca. 250 Watt.

Of bak de preipie in een voorverwarmde oven van 200 graden in circa 45 minuten gaar en goudbruin.