stomen

Eikenbladsla met kapucijners, gerookte kip en druiven

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verse kapucijners koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram (jonge) kapucijnerpeulen per persoon. Dop de paarse peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram verse kapucijners op. Kook de jonge kapucijners in ruim kokend water gaar in 8-10 minuten.

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de druiven.
Scheur de slabladeren kleiner.
Snijd de bosuitjes (groen en wit) in smalle ringen.
Snijd de gerookte kipfilet in smalle plakjes (of koop reepjes gerookte kipfilet).

Bereiding:
Strooi de tortellini in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg op een gegeven moment, als er nog 10 minuten kooktijd over is, de kapucijners toe en kook ze mee gaar. Stort tortellini en kapucijners in een zeef en spoel ze snel koud onder stromend koud water.

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor. Schenk de notenolie er in en rooster hierin de hazelnoten goudbruin. Schud ze op een dubbel laagje keukenpapier. Hak ze grof.