stomen

Eierhussel met tomaten en paprika

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Warm de oven voor op 225°C. Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook. Kruis de tomaten bovenop in. Snijd de bosuitjes in smalle ringen, houd wit en groen apart. Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in vierkantjes. Halveer de pistoletjes.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een kom, dompel de tomaten erin, zodat het velletje open barst. Stort de tomaten in een vergiet en laat ze wat afkoelen. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder zoveel mogelijk zaad en vocht.

Halveer de pistoletjes overlangs, bedruppel de snijvlakken met olijfolie. Leg ze op de bakplaat en bak de broodjes in 5 minuten gaar en knapperig.

Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan, schep de spekblokjes in de pan en bak ze in 3 minuten uit. Voeg het wit van de bosuitjes toe en bak nog 2 minuten. Temper de warmtebron, schep de paprika en tomaten erbij, voeg de Provençaalse kruiden toe en bak het mengsel zachtjes 3 minuten.

Klop de eieren los en roer ze met het groen van de bosuitjes bij het groentemengsel. Laat de eieren al roerend stollen, maar let erop, dat het mengsel niet te droog wordt. Breng de eierhussel op smaak met zout en peper.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge