Eenpansgerecht van tomaten, gehakt en aardappel
Receptinformatie
Voorbereiding:
Snipper de ui fijn. Hak de knoflookteen fijn.
Snijd de tomaten in vieren.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Bereiding:
Verwarm een braadpan droog voor. Schep het gehakt, verdeel het tot niet te kleine stukjes en roerbak de gehaktstukjes bruin. Voeg de ui en knoflooksnippers toe en roerbak 3 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe. Strooi de bloem er over, roer de tomatenpuree erbij en roerbak 1 minuut. Voeg de wijnazijn en rode wijn toe en breng het aan de kook. Schep de tomaten en aardappelblokjes erbij en breng het al roerend opnieuw aan de kook. Leg het deksel op de pan, temper het vuur en laat het gerecht 15 minuten zachtjes stoven. Schep het af en toe om. Voeg na 10 minuten de doperwten toe. Controleer of de aardappelblokjes gaar zijn.
Schep tot slot de peterselie erdoor.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.