stomen

Eendenborstfilet, sinaasappel en bleekselderij op lintmacaroni

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Pel de knoflooktenen, laat ze heel, kneus een knoflookteen.

Snijd de vetkant van de eendenborstfilet(s) kruisgewijs tot op het vlees in en wrijf ze in met wat versgemalen peper.

Snijd de bleekselderij in boogjes.

Was de sinaasappels. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Schraap het wit uit de schil van één van de sinaasappels.

Stroop de tijmblaadjes af.

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Wrijf bodem van een braadpan in met de gekneusde knoflookteen. Verhit de pan op hoog vuur droog voor. Leg de eendenborstfilet(s) met de vetkant naar beneden in de pan. Bak ze op hoog vuur 5 minuten, zodat het meeste vet uitsmelt. Keer ze dan en bak de vleeskant 1 minuut. Neem de eendenborstfilet(s) uit de pan. Temper het vuur. Schep het meeste vet uit de braadpan. Voeg de sinaasappelschil, knoflooktenen, salieblaadjes, tijm en bleekselderij toe en roerbak 3-4 minuten. Snijd intussen de eendenborstfilet(s) in 11/2 cm dikke plakjes. Schep ze terug in de pan, voeg de sinaasappelpartjes toe en roerbak op hoog vuur 2-3 minuten.

Leg intussen de lintmacaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de pasta in een vergiet, laat kort uitlekken en schep het in een schaal om met de olijfolie.

Verwijder de sinaasappelschil. Verdeel de lintmacaroni over twee diepe borden, schep het roergebakken mengsel er op.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge