stomen

Duitse koolsalade met aardappeltjes en worst

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snijd de worst in dunne plakjes.
Knip op 4 sprieten na de bieslook in stukjes van 2-3 cm.

Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de aardappels gaar in 20 minuten. Spoel ze koud onder stromend koud water. Snijd de aardappels in dunne plakjes.

Meng intussen in een kom de groentemix met 1 theelepel zout en de azijn en kneed het 5 minuten door elkaar. Laat het mengsel 15 minuten staan, zodat de kool wat zachter wordt.

Meng vlak voor het serveren de aardappeltjes, worst en bieslook erdoor en schep het luchtig om met de mayonaise. Breng de salade op smaak met wat peper.

Haal de krulslabladeren los, schik 2-3 bladeren mooi op elk bord en schep de salade in het midden. Garneer de koolsalade met de achtergehouden bieslooksprieten.