stomen

Duitse koolsalade met aardappels, worst en bieslook

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Schaaf de wortel in dunne plakjes.

Verwijder de steel en zaadlijsten uit de halve paprika. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne repen.

Snijd de worst in dunne plakjes.

Knip op 4 sprieten na de bieslook in stukjes van 2-3 cm.

Bereiding:
Zet de aardappels op met 3 dl water en het bouillontablet, breng het water aan de kook en kook de aardappels gaar in 25 minuten. Giet ze af en snijd ze in plakjes.

Kneed de kool met azijn, zout en karwijzaad gedurende 10 minuten. Schep de aardappels, wortels, paprika en mayonaise erdoor. Laat de salade 15 minuten staan.

Meng vlak voor het serveren de worst en bieslook luchtig door de koolsalade. Breng de salade op smaak met wat peper.

Garneer de koolsalade met de achtergehouden bieslooksprieten.