stomen

Dubbelgeklapte omelet met bundelzwammen

Receptinformatie

Lunchgerecht
5-10 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Pel de ui en snijd deze klein. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Borstel de bundelzwammen schoon met een kwastje. Klop de eieren met zout en peper los in een beslagkom. Klop de wijn of melk erdoor en laat het mengsel even rusten. Verhit de boter in een koekepan. Fruit de ui en prei tot het vocht eruit is. Voeg de bundelzwammen toe en roerbak 1 minuut. Neem het mengsel uit de pan. Voeg zonodig nog iets boter toe en smelt dit. Schenk het eimengsel in de pan en laat het ei stollen. Verdeel, zodra het ei aan de onderkant vast is, het paddestoelenmengsel gelijkmatig over de omelet. Leg een deksel op de pan en bak de omelet in circa 5 minuten op een laag vuur goudgeel en glanzend.

Serveer de omelet dubbelgeklapt met gebakken aardappelen of met brood.