Dubbel getrokken bouillon met maggikruid
Receptinformatie
Zet het soepvlees (of een soepvleespakket, met mergpijpje), de grofgesneden ui met schil, het laurierblaadje met daarin de kruidnagels gestoken, de peperkorrels en de stelen van de bos maggikruid op met 1 ½ liter bouillon (uit een pot, aangevuld met water) en breng het tot tegen de kook aan. Laat de bouillon heel zachtjes 2-3 uur trekken. Neem met een schuimspaan bovendrijvend schuim van de bouillon. Zeef de bouillon, liefst door een natgemaakte schone doek en laat de heldere bouillon vervolgens afkoelen. Schep het vet eraf. Snijd vlak voor het serveren het blad van 4 takjes maggikruid fijn en verdeel het over soepkommen. Verwarm de heldere bouillon tot tegen de kook aan en schep de soepkommen vol.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.