stomen

Dubbel getrokken bouillon met maggikruid

Receptinformatie

Lunchgerecht
Meer dan 60 min

Zet het soepvlees (of een soepvleespakket, met mergpijpje), de grofgesneden ui met schil, het laurierblaadje met daarin de kruidnagels gestoken, de peperkorrels en de stelen van de bos maggikruid op met 1 ½ liter bouillon (uit een pot, aangevuld met water) en breng het tot tegen de kook aan. Laat de bouillon heel zachtjes 2-3 uur trekken. Neem met een schuimspaan bovendrijvend schuim van de bouillon. Zeef de bouillon, liefst door een natgemaakte schone doek en laat de heldere bouillon vervolgens afkoelen. Schep het vet eraf. Snijd vlak voor het serveren het blad van 4 takjes maggikruid fijn en verdeel het over soepkommen. Verwarm de heldere bouillon tot tegen de kook aan en schep de soepkommen vol.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!