Doperwten-spinazie salade
Receptinformatie
Maak de doperwten schoon en kook ze beetgaar in weinig water in 10 minuten. Bak de bacon knapperig en verkruimel deze. Neem een grote glazen slaschaal. Leg op de bodem gewassen stukken ijsbergsla. De tweede laag is gewassen heel goed uitgelekte spinazie. De derde laag zijn de uitgelekte knappend gare doperwten. De vierde laag de gesnipperde sjalotten of lente uitjes. Vervolgens de gebakken verkruimelde bacon, dan de plakjes gewassen champignons. Maak de dressing door de ingrediënten te vermengen en dek hiermee de salade af. Zet de salade minstens 6 uur afgedekt weg in de koelkast. Meng vlak voor het serveren de dressing door de salade. Lekker met een geroosterd of gebakken stukje vlees (entrecôte, karbonade, kip) en verse stokbrood.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.