stomen

Dikke pannenkoek met pittige paksoi

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Halveer de rode ui en snijd de helften in smalle halve ringen.
Snijd de paksoystelen in 3 mm dikke stukjes, snijd het blad in 1 cm brede repen.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in repen.

Bereiding:
Verhit in een diepe koekenpan met vlakke bodem de olie. Roerbak hierin de uiringen 2 minuten, schep de paksoystelen en peper erbij en roerbak 2 minuten. Voeg het paksoigroen toe en laat het slinken. Knijp (naar smaak) 1 of 2 knoflooktenen boven de pan uit, voeg de oregano en zout en peper naar smaak toe en schep het om.

Zeef de bloem in een kom, breek de eieren erbij, voeg de melk toe en roer het tot een klontervrij beslag. Schenk dit over de groenten in de pan, dek de pan af en laat het beslag op halfhoog tot laag vuur zachtjes stollen, tot het bovenop droog is. Keer de koek voorzichtig met behulp van het deksel en bak de andere kant nog 5 minuten, zodat de koek mooi bruin wordt aan de onderkant en door en door gaar.