stomen

Dikke omelet van aardappels en postelein, met tomatensalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
Halveer de rode ui, snijd de helften in boogjes, dus de laagjes los.
Zoek de postelein uit.
Kruis de tomaten in. Dompel ze in het kokende water en ontvel ze. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pluk het korianderblad af en snijd het wat kleiner.

Bereiding:
Los het bouillontablet op in 2 dl kokend water en laat de bouillon afkoelen.

Verhit de olijfolie in een koekenpan met vlakke bodem. Schep de aardappelschijfjes er in en bak ze, onder regelmatig omscheppen, verder gaar en lichtbruin in 12 minuten. Schep de uiringen en pepersnippers er bij, knijp de knoflookteen boven de pan uit en roerbak 3 minuten. Schep de postelein bij het mengsel en laat het slinken.

Klop in een kom de eieren los met 1 dl bouillon. Schep de inhoud van de koekenpan bij de eieren en meng het goed. Schep het mengsel terug in de koekenpan en verdeel de vulling gelijkmatig. Dek de koekenpan af met een deksel. Laat de dikke omelet op halfhoog tot laag vuur stollen. Schuif de omelet los, zodra dit kan. Keer de omelet zodra de bovenkant droog is met behulp van het deksel en bak de onderkant snel goudbruin.

Meng de blokjes tomaat en het koriandergroen met de dressing.

Snijd de omelet in punten en geef de tomatensalade erbij.