stomen

Dikke broodsoep met savooiekool en witte bonen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding
Gebruik in plaats van de groentemix ‘winterstoof’ 300 gram voorgesneden savooienkool en 1/2 rode paprika (in smalle reepjes) en 1 rode ui (in halve ringen, duw de laagjes los).
Snijd de winterwortel in dunne plakjes en halveer deze.
Pel de knoflooktenen en snipper ze.
Snijd het brood in blokjes.
Pluk de rozemarijnnaaldjes af en knip ze fijn.
Breng in een waterkoker 3/4 liter water aan de kook.

Bereiding
Verhit in een braadpan of soeppan de olijfolie en roerbak hierin de groente en knoflook 5 minuten. Voeg de broodblokjes en rozemarijn toe, verkruimel de bouillontabletten erover. Schenk het kokende water erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Kook de soep 10 minuten zachtjes door. Roer de bonen met het bonenvocht erbij en warm de soep nog 5 minuten door. Breng de soep op smaak met zout en peper.