stomen

De aller-lekkerste stoofpeertjes

Receptinformatie

Dessert
8 personen
Bijgerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was de citroen, schil deze dun en pers de citroen uit. Schil de peren; laat de kleine stoofperen heel, halveer de grote en verwijder de klokhuizen.

Koken

Breng een pan met 200 ml water en de rode wijn (of bessensap) aan de kook.

Voeg de peren, citroenschil, 2 eetlepels citroensap, het kaneelstokje en de suiker toe.

Laat de peren ca. 2 uur afgedekt op zacht vuur in het kookvocht garen.

Haal de stoofpeertjes met een schuimspaan uit de pan, verwijder het kaneelstokje en de citroenschil.

Los in een kopje het aardappelmeel op in 4 eetlepels water en bindt hiermee het kookvocht.

Serveren

Schenk het kookvocht over de stoofpeertjes en serveer deze, naar keuze, warm of koud bij vlees, kip, vla of pudding.