Curry van witlof, kip en fruit met rijst
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Snijd de witlofstruikjes in smalle reepjes.
Snijd de banaan in plakjes.
Pel de mandarijnen, snijd ze voorzichtig in plakjes en halveer deze.
Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het kookwater af, houdt de rijst warm in de pan.
Verhit een wok of braadpan droog voor. Smelt hierin de bakboter en fruit hierin de uisnippers glazig. Schep de kiphaasjes en witlof erbij en roerbak op hoog vuur 5 minuten. Roer de kerriesaus en het fruit erbij. Dek de wok of pan af en laat het gerecht zachtjes 5 minuten pruttelen.
Verhit een koekenpan droog voor en rooster hierin het amandelschaafsel goudbruin.
Schep de rijst en de witlofcurry op de borden en bestrooi de rijst met amandelschaafsel.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.