stomen

Curry van lamsvlees en paksoi, met basmatirijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:Snijd het vet van de lamsschouderlappen. Halveer ze en klop de stukjes vlees wat dunner met een houten vleeshamer.

Snijd de paksoistelen in stukjes, snijd het blad in 2 cm brede repen.

 

Bereiding:Verhit in een braadpan de boter en bak hierin de uien goudbruin. Schep de champignons erbij en roerbak 5 minuten, tot de paddestoelen vocht loslaten. Schep de uien en paddestoelen uit de pan. Smelt eventueel nog wat boter in de pan en bak hierin de lamsschouderlappen aan beide kanten bruin. Voeg de roerbakpasta toe, schep de uien, champignons en paksoistelen erbij en bak het samen 5 minuten. Schep het paksoiblad erbij, knijp de knoflookteen boven de pan uit en schep alles om. Voeg 2 dl water toe en breng dit aan de kook. Dek de pan af en stoof het gerecht op laag vuur in 20-25 minuten gaar. Schep het af en toe om. Roer op het laatst de yoghurt erbij en warm het gerecht nog even door.

 

Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water erop en kook de rijst gaar in 10-12 minuten of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken en houd de rijst warm in de kookpan.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge