stomen

Curry van lamsgehakt en tatsai met korianderrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken
 Voorbereiding:Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snipper de uitjes. Hak de knoflookteen fijn.

Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten, snipper het vruchtvlees.

Snijd de tatsaiblaadjes in 2-3 cm brede repen.

Pluk het koriandergroen af en snijd het kleiner.

 Bereiding:

Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst 10 minuten. Laat de rijst in een zeef uitlekken. Houd de rijst warm in de pan (roer er eventueel boter door).

 

Verhit in een wok of braadpan de olie. Fruit hierin het uitje goudbruin. Voeg de knoflook, het pepertje en de kruidenpasta toe en roerbak 1 minuut. Voeg het lamsgehakt toe en roerbak het gehakt rul. Voeg de tatsai toe en roerbak op halfhoog vuur 5 minuten. Roer de kokosmelk erbij en warm het gerecht goed door.

 

Schep het koriandergroen door de warme rijst en geef de korianderrijst er bij.