stomen

Curry van komkommer met scampi

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook. Snipper de uitjes, hak de knoflooktenen fijn.

Snijd de komkommer in dunne halve plakjes. Pluk het blad van de koriandertakjes en snijd het desgewenst wat kleiner.

Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer de rijst om en breng het water weer aan de kook. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Verhit de wok droog voor, schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak de uien en knoflook 2 minuten, neem ze uit de pan. Voeg eventueel nog wat olie toe en schep de garnalen in de pan. Roerbak ze tot ze mooi roze zijn en krom trekken. Schep de uien en knoflook, kerriesaus en komkommer erbij en breng het geheel al roerend aan de kook.

Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Schep de helft van het koriandergroen door de rijst, strooi de rest over de garnalencurry.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!