stomen

Curry van kip, minimaïs en broccoli met kokosmelk

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Halveer de uitjes, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.
Halveer de voorgekookte aardappels.
Snijd de broccoliroosjes nog kleiner.
Halveer de minimaïs overlangs.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Smelt de bakboter in een braadpan. Bak hierin de kuikendelen goudbruin. Schep de uitjes, aardappels en kerriepoeder erbij en bak al omscheppend 3-4 minuten. Voeg de broccoli en maïs toe, schenk er 2 dl van het rijstkookwater bij en breng de saus aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof de kuikendelen 15 minuten. Neem het deksel van de pan en voeg de kokosmelk toe. Warm het gerecht nog 5 minuten door, zonder dat het echt kookt, met het deksel van de pan, zodat de saus wat inkookt.