stomen

Curry van broccoli met kip en grote garnalen en pilavrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:Halveer de uitjes en snijd ze in de lengte in smalle partjes.

Snijd de broccolistelen in reepjes, snijd de roosjes kleiner.

Snijd de kipfilet in plakjes of koop ‘kiphaasjes’.

 

Bereiding:Warm de pilavrijst op volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor. Rooster hierin onder regelmatig omschudden het amandelschaafsel goudbruin. Strooi het amandelschaafsel op een dubbel laagje keukenpapier.

 

Schep de plakjes kipfilet om met de bloem. Verhit de bakboter in een kleine wok of braadpan en bak hierin de plakjes kipfilet goudbruin. Temper het vuur en voeg de uipartjes en broccolistelen toe. Roerbak 3-4 minuten. Roer de roerbaksaus ‘curry-kokos’ en de drinkyoghurt erbij en breng het mengsel aan de kook. Schep de broccoliroosjes erbij en stoof het gerecht nog 10 minuten. Schep de laatste minuut de garnalen erbij.

 

Serveer de curry met de pilavrijst en strooi het amandelschaafsel er over.