stomen

Curry van aardappels, eieren en doperwten met naan

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Verse doperwten koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram doperwtenpeulen per persoon. Dop de peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram versgedopte (rauwe) doperwten op. Kook de doperwten in ruim kokend water gaar in 5-8 minuten afhankelijk van de grootte.

Voorbereiding:
Zet de eieren op met koud water, breng het aan de kook en kook ze in 7 minuten hard. Laat ze schrikken en afkoelen. Pel ze vlak voor gebruik en dep ze droog.

Dep de aardappels droog.
Snipper de ui.
Snijd het korianderblad fijn.
Verhit frituurolie in een frituurpan tot 180°C.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Leg de aardappels in het frituurmandje en frituur ze goudbruin in 10 minuten. Voeg na 5 minuten de eieren toe. Laat ze in het mandje goed uitlekken.

Strooi de doperwten in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de erwten in 6-8 minuten gaar. Giet het kookwater af en vang een beker vol op.

Verhit in een wok of braadpan de olie en fruit hierin de ui en knoflook goudbruin. Schep de tomaatstukjes (zonder vocht) erbij en roerbak 2-3 minuten. Roer de kruidenpasta erbij en roerbak 2-3 minuten. Roer het tomatenvocht en 1 dl kookwater (of wat meer) van de erwten erbij en breng het geheel aan de kook. Schep de aardappels, eieren en doperwten erbij en stoof het geheel nog 10 minuten. Rooster intussen in de broodrooster of toaster de naan goudbruin en warm.

Schep van het vuur af het koriandergroen door de curry. Serveer de curry met de naan.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge