stomen

Crumble van bleekselderij met peer en zoete uien

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C of verwarm de ovengrill voor. Vet een hoge ovenschaal in.
Snipper de ui grof.
Snijd de bleekselderijstelen in stukjes van 1 cm dikte. Knip het selderijgroen fijn.
Schil de peren, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in 3-4 mm dikke plakjes.
Verkruimel de kaas grof.

Bereiding:
Verhit de olie in een kleine steelpan en bak hierin de uisnippers glazig, Strooi de suiker er over en laat de uien op zeer laag vuur 10 minuten stoven en karameliseren. Schep ze regelmatig om.

Zeef de bloem in een kom, snijd de boter in de bloem met 2 messen tot erwtjesgrootte, voeg de kaas en het bleekselderijgroen toe en kneed er met de vingertoppen snel een kruimelig deegje van. Of gebruik de keukenmachine.

Meng in de ovenschaal de gekarameliseerde ui met bleekselderij, peer en kaas. Verdeel het kruimeldeegje er over en laat dit in 15 minuten goudbruin en gaar worden in de voorverwarmde hete oven.