stomen

Crostini met zalm en salsa van Paarse Asperges

Receptinformatie

20-30 min

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het stokbrood in 12 schuine dikke plakken. Pers het teentje knoflook boven een kleine kom uit en roer er 3 eetlepels olijfolie en zeezout door. Bestrijk de plakken stokbrood aan een zijde met de knoflookolie in en rooster de broodjes in de oven in ca. 8 minuten lichtbruin en knapperig.

2. Roer intusen de overige olijfolie met limoensap, suiker, zeezout en peper door elkaar tot een dressing. Verwijder van de onderzijde van de asperges een stukje en snijd de asperges in schuine stukken van ca. 5 cm. Schep de stukjes asperges door de dressing tot een salsa.

3. Neem de stokbroodjes uit de oven. Beleg elk broodje met veldsla, een plakje gerookte zalm, aspergesalsa en een beetje grof gemalen peper. Serveer de crostini direct.